tiistai 14. kesäkuuta 2011

Pakkauksellinen isyyttä

Viime viikolla saapuivat viimeisetkin isyyspakkaushankintani ja sain puuhastella täällä niiden parissa rauhassa pari iltaa. Lauantaina paketti olikin sitten jo valmis luovutettavaksi. En jaksanut odottaa mitään erityistä päivää, vaikka hääpäiväkin on tässä tuloillaan. Eihän se äitiyspakkauskaan minään merkkipäivänä saavu. Jokainen päivä on aivan yhtä hyvä tulevan isyyden huomioimiseen. :)

Tein keskustelupalstatrendejä seuraten isälle oman Kela-kirjeen. Sain tehtyä siitä niin aidonnäköisen, ettei mies tajunnut kuin vasta puolivälissä tekstiä lukiessaan, että se ei oikeasti ole Kelalta. :D Mulla ei kyllä meinannut pokka pitää yhtään... Tässä katkelma kirjeestä:


Mies lähti hämmentyneenä ohjeiden mukaisesti makuuhuoneen kaappiin noutamaan pakettiaan, joka äitiyspakkauksen pahvilaatikosta poiketen olikin iso paperikassi. Kassi oli merkattu kuvan mukaisella lappusella - ikään kuin meidän vaatekaapeissa olisi paljonkin isoja paketteja... :)


Pakkauksessa heti päällimmäisenä oli vihkonen, jossa oli kuva pakkauksen sisällöstä sekä lueteltu pakkauksen tuotteet käyttötarkoituksineen. Vielä tässäkin vaiheessa mies kysyi, että onko tää siis joku ihan oikea isyyspakkaus. :) Siis semmoinen, jonka voisi ostaa jostain. Mut totuus valkeni viimeistään sitten, kun se tajusi, että siinä vihkosessa oli kuva sen omasta vaatekerrasta. Ja samanhenkisestä vauvanvaatekokonaisuudesta. Kela-joulupukiksi paljastuikin siis oma vaimo. :)


Pakkaus koostui kahdesta osasesta: hoitolaukusta sekä tuttipullosetistä. Hoitolaukku on vaunumerkkimme Mutsyn samaa kuosia kuin vaunutkin eli Cargo Grey. Mun mieshän valitsi sen nimenomaisen kuosin, joten tiesin tämän hoitolaukunkin miellyttävän silmää. Seuraavassa kuvassa se näyttää tyhjänä aika kantikkaalta, mutta on täytettynä oikein kivannäköinen. Semmoinen, että mieskin kehtaa sitä kanniskella. Ei mitenkään oma lehmä ojassa... :) Kaikki muu tavara löytyikin sitten hoitolaukun sisältä lukuisista taskuista. Tässä kuvassa paketti on vielä kasaamatta:


Paketin sisältö oli selostettu vihkoseen seuraavasti:

Vaipanvaihtoon kotona ja kauempana:
- hoitolaukku (sisältää hoitoalustan)
- talkkia
- puhdistuspyyhkeitä

Loiskuttelutuokioihin:
- hellävarainen pesukinnas
- kylvyn kestävä katselukirja

Vauvan ja isän leikkihetkiin:
- Leikitä vauvaa -kirja
- korkean kontrastin pandahelistin

Kun maitoautomaatti on muualla:
- setti itsesteriloitavia tuttipulloja + tutti
- naarmuttamaton tuttipulloharja
- sammakkoisa kourulappu

Isukin mielenrauhan takaamiseksi:
- korvatulppia
- magneettinen lukko kaapinoveen

Kuin isin kaapista:
- pikeepaita 74 cm
- housut 74 cm

Aika moni tuote on hankittu taas kerran Amazonista. Laitoin tähän linkit, jos jotakuta kiinnostaa. Postituskulut oli nolla euroa, kun nää kaikki tuotteet olivat kelpoisia "SuperSaver"-toimitukseen. Pikeepaita ja housut on H&M:stä - itse asiassa siellä näkyi olevan hyvin samantyyppistä pandahelistintäkin... Noi vaatteet taisivat olla tulevalle isälle mieluisin isyyspakkauksen osa. Magneettinen lukko, kourulappu ja kummatkin kirjat saivat myös erityishuomiota. Ja tietysti itse hoitolaukku. Ja tuttipullosetti. Varsin onnistunut paketti siis ainakin miehen reaktioiden perusteella. :)

Hinta/laatu-suhteeltaan paras hankinta taisi olla tuo MAMin tuttipullosetti: 23 eurolla sai neljä kokonaista tuttipulloa (2 pientä ja 2 keskikokoista) yhden reiän tuteilla ja neljä ison tuttipullon runkoa. Isoihin runkoihin voi siis sitten myöhemmin käyttää niitä pienten pullojen osia. Näiden lisäksi pakkauksessa oli vastasyntyneen tutti, yksi juomanokka, kahvat nokkamukivaihetta varten ja neljä levyä, joilla pullot saa suljettua täysin (pohjassa anti-colic-venttiili). Suomessa tuommoinen yksittäinen pullokin taitaa maksaa yli 5 euroa... Ja nää on vieläpä näitä uusia "itsesteriloitavia" pulloja, jotka voi steriloida mikrossa ihan itsekseen ilman erillisiä härpäkkeitä. Pitää toivoa, että vauva sitten tykkäisi myös juoda lypsymaitoa pullosta. Imetyslinjallahan tässä aiotaan lähteä, mutta mun mielestä on kauhistuttava ajatus, ettei puoleen vuoteen ikinä voisi lähteä minnekään ilman vauvaa... tai nukkua kokonaista yötä... Isänkin on saatava oma osuutensa siitä herkusta. :)

6 kommenttia:

  1. Kaikin puolin ihana pakkaus :)

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana paketti ja hyviä ideoita,jotain tällaista olisi ihana järjestää itsekin, kun aika tulee. Löysin vasta blogisi ja olen innolla odottanut päivityksiäsi,olen itse juuri ensimmäisen kolmanneksen ohittanut ja pientä huolenpilveä on masuvauvamme elämän yllä ilmennyt, mutta toivomme parasta tälle pienelle sisäiselle elämälle. Onnea loppuodotukseesi!

    VastaaPoista
  3. "mun mielestä on kauhistuttava ajatus, ettei puoleen vuoteen ikinä voisi lähteä minnekään ilman vauvaa... tai nukkua kokonaista yötä"

    Mun on nyt ihan pakko kommentoida, vaikka imetyskin onkin aina 'kuuma peruna'. 6kk on ihmisen elossa lyhyt aika. Sitä paitsi yöimetykset ovat äidille helpompia kuin isälle yösyötöt, hormonit pitävät siitä huolen... Oikealla asenteella 'puolen vuoden ikeestä' selviää ilman traumoja, mihin kummaansitä pitäisi päästä ilman vauvaa? Maailma kyllä odottaa... vauva-aika on oikeasti niin lyhyt, klisee tai not. Jokaisen oma valinta, luonnollisesti, mutta toivotaan, että imetys onnistuu ja koet imetysajankin rikkautena vaikka se on myös sitovaa :-)

    Hyvää loppuodotusta, perässä tullaan!

    T : kohta 5n äiti

    VastaaPoista
  4. Kuuma peruna tosiaan. :) Mä oon keskimääräistä tyytyväisempi ihan kotona, että ei mulla mitään omia viikonloppusuunnitelmia tai sensellaisia nyt ekaan puoleen vuoteen oo. Mut ei oo kiva ajatella, että jos vauvalla tuleekin kotona isin kanssa nälkä sillä välillä, kun ite on vaikka pidemmällä kauppareissulla. Sen verran pitää ainakin jossain välissä päästä irti vauvasta. Mä kun oon aika kontrolloivaa sorttia noin jo niinku valmiiksi. Aika helposti saattaisi muuttua elämä mystiseksi "vain äiti osaa" -show'ksi, jos isä ei saa yhtään olla yksin vauvan kanssa ja hoitaa vauvaa kaikkine tarpeineen.

    Yöherätykset on tosiaan mulle varmaan helpompia - ei tarkoitus olekaan, että isä rutiininomaisesti syöttäisi yöllä. Mut voihan sitä vaan olla kipeenä tai niin poikki, että yksi yö pitää saada huilata välillä. Jos ei rinnat räjähdä. :)

    Mä en myöskään usko olevani mikään julkisen paikan imettäjä. Voihan toki olla, että äitiys tekee musta tosi estottoman - mutta epäilen. :) Eli tuttipullot on kyllä tarpeen, jos vaan vauva suostuu niistä juomaan. Heti alkuun pulloa ei toki oo tarjolla, ettei opi pahoille tavoille. ;)

    Anonyymi ykköselle paljon optimistisia ajatuksia!

    VastaaPoista
  5. Ehkä me vain ajatellaan eri tavoin, johtuen lapsiluvusta... mulle kauppareissu pelkästään vauvan kanssa on sitä kuuluisaa omaa aikaa :-) Ei tarvitse huolehtia vauvan nälästä, kun ipana on omien silmien alla koko ajan. Hyvä tietenkin olla varasuunnitelmia ja vaihtoehtoja, pääsee itsekin helpommalla kun ei ole tiukasti sidottu vain yhteen malliin.

    Isän osuus meillä on (iltaisin ja vapaapäivinä) vaipan vaihto ja sänkyyn laitto (imetykseni jälkeen), pikkuhiljaa kiinteiden tulessa kuvioon, syöttäminen jne.

    Kiva blogi, kiitos siitä!

    T: kohta 5n äiti

    VastaaPoista
  6. Seikkailin sivulta toiselle ja päädyin tähän sun Kela-kirjeeseen. Wau! Näytin sitä mun miehellekin ja tota kuvaa, missä oli isälle ja pojalle samanlaiset asut, niin mieheni heti kysymään "Onks tää joku vihjailu, että pitäs kolmas lapsi (poika) saada?" mut ei, ihan vaan siks näytin, ku oli mun mielestä kiva juttu. :) Meillä on 2 tyttöö (3½v ja 5v) enkä halua kolmatta lasta.

    Mut jatkossa aion lukea myös sun blogia! :)

    VastaaPoista