maanantai 27. joulukuuta 2010

Jännitys tiivistyy

... ja pinna kiristyy. Joulu meni vielä ihan sutjakkaasti, mutta tästä aamusta alkaen aika on virallisesti siirtynyt mateluvyöhykkeelle. Kävin jo katsomassa, että sille samalle lääkärille olisi vapaita aikoja huomennakin... mut ehkä mä nyt koitan sinnitellä siihen keskiviikkoon. Tiukkaa kyllä tekee.

Sinänsä olotila on pysynyt nyt aika vakiona: öllöttää aamulla ja sitten taas illalla ja joskus siinä välissäkin. Vatsa/selkäkramppi iskee pari kertaa päivässä tai yössä. Mut ei siis sinänsä mikään mahdoton olo. Oikea sana olis ehkä epämukava. Fyysisen epämukavuuden lisäksi kalvaa henkinen epämukavuus. Jos siitä pääsis sitten keskiviikkona edes osittain eroon. Ei oo mitenkään erityisen kivaa miettiä, että tuulimunaraskauden todennäköisyys on tälläkin kertaa ihan yhtä suuri (tai pieni?) kuin viime kerralla. Sen lisäksi on muitakin peikkoja: kohdunulkoinen raskaus, alkio ilman sykettä, myöhemmin havaittavissa olevat rakenteelliset tai kehitykselliset ongelmat...

Musta on kyllä varsin outoa, että edelleenkään raskausviikkoja kuvaavissa sivustoissa ei oteta millään lailla kantaa yksityisen puolen alkuraskauden ultraan. Onhan se joo aika kallista puuhaa, mutta säästää se myös hermoja ja seuloo tuulimunat ja keskeytyneet keskenmenot pois jo varhaisessa vaiheessa. Kuulostaa aika hurjalta mun korvaan, että joku odottaa neuvolan doppleria tai niskapoimu-ultraa kuullakseen/nähdäkseen ensimmäiset elonmerkit. On se vähän eri asia saada huonoja uutisia viikolla seitsemän kuin vasta siitä kuukauden päästä. Nimittäin jos joku ei sitä vielä tiedä, tuulimunaraskaus oireilee aivan samalla tavalla kuin asukillinenkin raskaus. Sitä ei voi arvata etukäteen.

Päätin eilen, että tällä kertaa mies ei tule mukaan tähän ekaan ultraan. Se oli viimeksi ihan todella outoa ja vaivaannuttavaa. Kummallekin. Nyt mulla on kyllä huomattavasti parempi lääkäri, mut ei se paljon auta. Suomessa en oo ainakaan vielä törmännyt sellaisiin jenkkisarjoista tuttuihin ystävällisiin sermi/lakanavirityksiin, joten katsoja saa aina vähän enemmän kuin mitä haluaa nähdä. Siis kun näitä alkuraskauden ultria ei tehdä silleen nätisti mahan päältä... ja mulla on nykyään vielä mieslääkäri. Siinäpä olis traumaa miehelle kerrakseen. Ja totta puhuen luulen selviäväni siinä tilanteessa kaikensorttisista uutisista paremmin yksin. Pitäisi sen ultran jälkeen kyetä menemään vielä töihinkin ja semmoisena kaulassa roikkuvana kasana se saattaisi olla aika vaikeaa...

Ei kyllä voi sanoa, että olisin tälläkään hetkellä kauhean tehokas työntekijä. Ajatukset ei nyt pysy kuin siinä yhdessä asiassa. Tai no... vähän kyllä on nälkäkin, että vois sitä lounastaukoakin ajatella. :)

6 kommenttia:

  1. Löysin blogisi sattumalta. Kirjoitat kivasti :)
    Paljon tsemppiä tulevalle!

    VastaaPoista
  2. Peukut pystyyn ja sormet ristiin: toivottavasti kaikki on hyvin! Veljenvaimo aikoinaan pääsi helposti rv 6 tarkistaan raskauden ultrassa yksityiselle yliopiston kautta, joskus se opiskelijana raskaaksi tuleminen kannattaa...

    VastaaPoista
  3. Helpostipa miehesi traumatisoituu, jos alapään kautta tehtävä ultraus vaivaannuttaa. ;))
    Itselleni olisi tärkeää, että molemmat ovat mukana (ja mieheni haluaisi mukaan ehdottomasti tulla).

    VastaaPoista
  4. Kyllähän se mun mies oli mukana silloin ensimmäisen raskauden ekassa ultrassa. Eikä traumatisoitunut eliniäksi. :) Mut ei voi kyllä sanoa, että se olis ollut mitenkään mukavaa tai luonnollista. Varmasti asiaan vaikutti se, että uutisetkaan eivät olleet mukavia... Tai silloinhan ei vielä saatu täystyrmäystä, mutta itse tiesin kyllä, mistä on kyse.

    Jos mies olisi nyt välttämättä halunnut mukaan, olisi se toki päässyt. Mutta kyllä sekin sen ymmärtää, että tää on mulle aika kova paikka ja on parempi, että saan rauhassa käydä sen lääkärin kanssa läpi - tuli mitä tuli. Kyllä se ehtii sitten myöhemmissä ultrissa asukkia nähdä, jos semmoinen on löytyäkseen. Ja saahan siitä kuvia mukaan. :)

    VastaaPoista
  5. Niin... se piti vielä lisätä, että niin raadolliselta kuin se kuulostaakin, se olen kuitenkin minä, jonka terveyttä tässä seurataan. Se olen minä, joka elän nyt elämääni raskaana ja sen tuomin rajoituksin. Se olen minä, joka pahimmassa tapauksessa joudun syömään tyhjennyslääkkeitä tai nukutettavaksi kaavintaan (been there, done that). Pastellinsävyiset perheidylliunelmat ovat tässä vaiheessa vielä aika kaukana... Sori vaan. :)

    VastaaPoista
  6. No tottakai teet juuri niin kuin itsestä hyvältä tuntuu! Jos susta on helpompi mennä yksin ultraan niin tietty menet. Toivotan kovasti onnea huomiselle, pidän peukut pystyssä ja olen hengessä mukana!

    VastaaPoista