sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Nollapisteessä

Aloitan tämän blogin pisteestä plus-miinus-nolla.

Oikeita termejä käyttäen tämä piste on 0+0. Valistuneimmat voivat jo siitä arvata, mihin aihepiiriin tämä blogi plussissa ja miinuksissaan viittaa.

Tarina on toki alkanut jo aiemmin. Alkuperäinen 0+0 oli itse asiassa yli neljä kuukautta sitten, aivan vuoden alussa. Sen jälkeen on ollut (järjestyksessä):

- positiivista plussaa
- optimistista plussaa
- valistunutta plussaa
- pessimististä plussaa
- negatiivista plussaa
- katkeraa plussaa
- turhauttavaa plussaa
- todella turhauttavaa plussaa

ja sitten lopulta vapauttavaa miinusta, josta kuukauden päästä olen nyt tässä, nollapisteessä.

Tästä kuukausi eteenpäin toivoisin kirjoittavani taas positiivisesta, optimistisesta ja valistuneesta plussasta. Loppulistaa en enää haluaisi kokea. Toisaalta tiedän, että asiat voivat mennä paljon huonomminkin.

Ikinä en olisi uskonut kirjoittavani blogia kyseisestä aihepiiristä. Tosin ennen tätä vuotta en myöskään häpeäkseni tiennyt siitä juuri mitään, vaikka ihan tietäväisenä ihmisenä itseäni pidänkin. Ehkä tämä aiempi tietämättömyyteni onkin pääsyy tämän blogin kirjoittamiselle.

Tieto lisää tuskaa. Ei ole miellyttävää tietää kaikkea sellaista, mikä voi mennä pieleen. Jos jotain kuitenkin sitten menee pieleen, tuska on itse asiassa pienempi, kuin jos et olisi tietänyt tällaista mahdollisuutta olevankaan. Tämä on teoriani. Siksi aion jakaa tietämykseni ja kokemukseni tähän blogiin. Toivottavasti seuraavien kuukausien aikana kokemusta kertyy myös positiivisemmista asioista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti