tiistai 1. huhtikuuta 2014

Nokka kohti synnäriä (no aprillia!)

Laskettu aika häämöttää ensi sunnuntaissa, mutta tällä olotilalla sanoisin, että palataan asiaan sitten vasta pääsiäisen kieppeillä. Nyt on siis kasassa kerrassaan mainiot viikot 39+2, mutta saattaapi tulla vielä kolme viikkoa lisää. No, mikäs tässä - ehtii vähän lomaillakin.

Äitiyslomaa on nyt takana kuukauden verran ja siitä kolme neljäsosaa on vietetty joko omaan tai Pikkupöllön sairasteluun. Sinnikästä kevätflunssaa, vatsatautia, korvatulehdusta... sen semmoista. Ei ole ollut ainakaan sitä vaaraa, että rasittaisi itseään liikaa. On sitä sentään muutaman pari vuotta puuhalistalla odottaneen homman saanut tehtyä, mutta aikas monta on vielä jäljellä... Ehkä sitten eläkkeellä.

Hiukan jännittää, miten se sairaalakeikka sitten hoituu. Siis itse synnytys ei jännitä, mutta se lähteminen. Kasa sukulaisia ja ystäviä on laitettu päivystämään puhelimen ääreen, että saadaan sitten varmasti Pikkupöllölle hoitaja. Osa heistä ei ole pessyt kakkapeppua 30 vuoteen, jos ikinä. Mut kaipa se sitten hyvin menee. Anopilla on onneksi lomaa, kunhan pääsee tänne asti vapauttamaan jonkun vähemmän lapsenhoitotaitoisen yöllä herätetyn sukulaisensa. :)

No, oikeesti. Ei me tälläkään kertaa olla kyllä lähdössä yöllä mihinkään. En jaksa uskoa. Mut silti pitää olla nuo suunnitelmat tehtynä. Kun jos sitten kuitenkin...

Käynnistystä oon miettinyt jo sen verran, että haluaisin päästä kotiin kokeilemaan balonki-menetelmää. Kaverilla on siitä hyviä kokemuksia. Pikkupöllön synnytyshän käynnistettiin sairaalassa Cytotecilla eli prostaglandiinitabletilla. Tai itse asiassa se taisi käynnistyä jo aamuisesta yliaikaiskontrollissa tehdystä sisätutkimuksesta. Ja varsinaiseen asiaan päästiin sitten luonnollisesti keskellä seuraavaa yötä, yksin, osastolla. Synnytyssaliin sieltä pääsi vasta hyvin tuskaisena. Haluaisin tällä kertaa kärvistellä kotona, kiitos.

Varmaan käyn kokeilemassa tällä kertaa tuota sisätutkimuksen käynnistävää vaikutusta ihan omakustanteisesti. Täytyy valita joku hyvä päivä. Vaikka jossain siinä viikon 41 korvilla synttärilahjaksi itselleni. Ties vaikka osuisi samaan päivään.

Yksi kaverini kysyi, onko synnytykseen valmistautuminen erilaista toisella kertaa. Se on erilaista ihan samalla tavalla kuin kaikki toisen vauvan kanssa. Kaikki on jollain tavalla tuttua, mutta jotkut asiat ovat sitten erilaisia. Ja kun ei voi oikein tietää, mitkä asiat ovat erilaisia, niin sitten menee sillä olettamalla, että kaikki on tuttua. Eli enpä voi mainostaa valmistautuneeni synnytykseen oikein mitenkään. Sairaalakassikin on vain puolittain pakattu.

Kun sitten jossain vaiheessa sinne synnärille asti päästään, niin epiduraalin olen ajatellut tällä kertaa jättää väliin. Viimeksi se heikensi supistuksia niin paljon, että oksitosiinihanat olivat lopulta ihan täysillä. Ja lääkettä piti antaa kolme täydennyserää. Ja sitten siinä meni koko päivä. Eikä ponnistustuntumaa ollut yhtään. Ja ponnistusvaiheessakin meni tunti. Puuh.

Ilman puudutetta en kyllä usko selviäväni. Tai selviäishän sitä, jos olis pakko. Onneksi ei ole... Spinaalipuudutus vois olla hyvä, jos jaksan kärvistellä suhteellisen pitkälle. Ja ilokaasuakin luulen osaavani nyt käyttää. Viimeksi tajusin imeä sitä tarvittavalla voimalla vasta istukkaa irrotettaessa. Mut sen näkee sitten, millä nopeudella synnytys tällä kertaa edistyy. Edellinen kesti 18 tuntia. Jos siitä ottais ainakin puolet pois.

Pitääpä lähteä hakemaan Pikkupöllö hoidosta. Vielä huhtikuu sitä luksusta, sitten ollaan kotona. En haluu vielä ajatella, millaista sellainen arki tulee sitten olemaan... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti