perjantai 24. syyskuuta 2010

Voi hämmennyksen hämmenys

Niin sitä vain tuli rehvasteltua pari viikkoa sitten, että tunnistan ovulaation ilman testejäkin. No en tunnista. Tai ehkä tunnistankin, mutta sitten kalenteri on väärässä. Niin tai näin, nyt olisi ovulaatiotestiä ikävä...

Kokoamani todistusaineisto on osoittautunut keskenään ristiriitaiseksi:

Todiste A: kalenteri

Koska aikaisemmissa hutikierroissa kuukautiset ovat alkaneet kp 30-31, kalenterin mukaan ovulaation olisi pitänyt olla eilen tai tänään - tästä on 14 päivää oletettuun seuraavien kuukautisten alkuun.

Todiste B: aamulämpö

Maanantaina mittasin 36,3. Tiistaina 36,5. Keskiviikkona, torstaina ja tänään 36,7. Tiistaina mulla oli maha jotenkin sekaisin, joten laitoin kohonneen lämmön sen piikkiin. Aamulämpöjen perusteella ovulaatio olisi siis ollut tiistaina. Aamulämmön todistusarvoa heikentää se, että nukuin muutamana yönä aika pitkät ja levottomat yöunet. Lämpö on saattanut nousta siinä sängyssä pyöriessä.

Todiste C: kipuilut

En ole kertaakaan varsinaisesti tuntenut itse ovulaatiota (kaiketi?), mutta erilaisia mahan vihlomisia on ollut aiempina kuukausina. Tiistai-iltana tuntui siltä, kuin oikeassa munasarjassa olisi polttanut muutaman minuutin ajan. Ovulaatio?

Todiste D: lima

Oon tässä vähän ihmetellyt, että aika kuivaa on ollut. Se vähä lima on kyllä ollut kiiltävää, muttei venyvää. No, nyt tunti sitten tuli kirkasta ja venyvää limaa oikein runsas klöntti. Siis mitäh? Ovulaatiolima vasta nyt? Aikaisempina kuukausina lima on alkanut kp 13-14, nyt on jo kp 17. Olisikohan kierto vähän myöhässä siitä keskenmenosta johtuen?

Nyt mulla on siis ainakin kolme eri vaihtoehtoa, koska ovulaatio on ollut tai tulee olemaan. Aamulämpöjen ja kipuilujen mukaan se oli tiistaina, kalenterin torstaina (tai tänään) ja liman mukaan se tulee olemaan vasta sunnuntaina. Hämmentävää. Vähintäänkin. Kaiketi pitää uskoa sitä limaa.

1 kommentti:

  1. Kyllä mä olisin kanssa sitä mieltä että usko limaa! Yök :D

    VastaaPoista