maanantai 30. elokuuta 2010

Suurta kärsivällisyyttä

Olen varsin ylpeä itsestäni - on jo kp 25/29, enkä ole tehnyt vielä yhtään raskaustestiä. Huomenna ajattelin kyllä aloittaa. Enpä olis ennen tätä vuotta uskonut, että oikein odottaa purkkiin pissaamista...

Oireita ei kyllä ole ollut nimeksikään. Mut ehkä tässäkin toimisi se sama logiikka kuin kouluaikoina: mitä helpommalta koe tuntui, sitä varmemmin meni penkin alle - ja toisin päin... Jos näitä mun nykyisiä oireita nyt tähän luettelisi, niin kai sellaisiksi voisi laskea runsaan valkovuodon, rintojen kainaloista kipeytymisen (eilisestä alkaen) ja ajoittain oudon maun suussa. Mut sen verran tässä on kyynistynyt, etten kyllä hypi aivan riemusta vielä.

Se on tietty kivaa, ettei ole ollut ollenkaan niin surkean väsynyt olo kuin viime kuussa. En yhtään kyl tiedä, mitä viime kuussa sitten oikeastaan tapahtui. Kuukautiset oli myöhässä yhdellä päivällä, mut se ei nyt vielä kerro mitään. Silloin oli maha tosi kipeä monta päivää - nyt ei ole ollut oikeastaan ollenkaan. Jätin menemättä sinne verikokeeseenkin, kun olen aika varma ilman sitäkin, että ovulaatio tapahtui - enää ei tunnu siltä, että joku yrittäisi väkivalloin ulos vasemmasta munasarjasta.

Keskustelupalstoilla esitetään kahta eri mielipidettä siitä, koska raskaustesti kannattaa tehdä. Toiset ovat aikaisten testien kannalla ja toiset testaavat vasta, kun kuukautiset ovat myöhässä. Ymmärrän kyllä myöhäistestaajia, mutta itse näen asian niin, että aikaisin testattu plussa tarjoaa lisäinformaatiota. Vaikka raskaus sitten menisi parin päivän sisällä kesken, tietää ainakin sen, että munasolun oli hedelmöittynyt ja jollain tavalla myös kiinnittynyt. Ja jos raskaus siitä onnellisesti jatkuu, niin onpahan tiennyt jo hyvissä ajoin jättää kielletyt aineet pois ruoka/juomavaliosta. Ja rehellisyyden nimissä on sanottava, että niin suurta kärsivällisyyttä multa ei kyllä löydy, että pystyisin millään lykkäämään testaamista kuukautisten myöhästymiseen asti...

1 kommentti:

 1. Hiphei! Pakko jälleen kommentoida kun aihe on niin sydäntä lähellä ;) En itse todellakaan ole kärsivällinen ja pissailen testitikkuihin aina aivan liian aikaisin, mutta harrastuksensa kullakin, vai mitä!

  Kerran olen saanut vahvan plussan monta päivää ennen kuukautisia ja ehtinyt juhlia raskautta, mutta 5 päivää sen jälkeen lapsettomuusklinikalla otetussa verikokeessa todettiin etten ole enää raskaana. Ja siitä parin päivän sisällä alkoi vuoto. Eli varhainen keskenmeno. Jos en olisi testannut, en olisi tiennyt edes olleeni raskaana.

  Mutta pointti tässä kertomuksessa oli se, että lääkärimme mielestä se oli superhienoa :) Ensinnäkin siksi minkä jo mainitsitkin omassa postauksessasi eli tulin raskaaksi ja alkio yritti kiinnittyä ja toiseksi, tämä tilanne on lääkärimme mukaan erittäin hyvä seuraavaa kiertoa ajatellen, heh. En sitä siinä hetkessä pettyneenä ja surkeana uskonut mutta totta se oli, tulin seuraavasta kierrosta raskaaksi ja pysyin raskaana! Alkionsiirrolla mutta kuitenkin.

  Ja oma kokemus noista oireista on että mitä vähemmän oireita, sen suurempi todennäköisyys on olla raskaana ja mitä enemmän oireita ennen kuukautisia, sen parempi mielikuvitus ;)

  Tsemppiä! Malttia testaukseen lienee ihan turha toivotella...

  VastaaPoista