maanantai 15. marraskuuta 2010

Kikkapakki käyttöön

Jottei kävisi liian monotoniseksi tämä elämänmeno, googlailin eilen keinoja, joilla voisin kotikutoisesti edesauttaa raskautumista. Vastaan tuli hämmentävänkin ristiriitaisia tuloksia... tyyliin "syö paljon suklaata / älä syö suklaata". Johtuukohan vauvan viipyminen siis siitä, että syön vain melko paljon suklaata...? :)

Mikään vippaskonsti ei tunnu olevan tieteellisesti todistettu - paitsi foolihappo ja sitä on runsain mitoin siinä raskaus-Multivitassa, jota olen syönyt jo kohta vuoden. Se on siis jo kokeiltu. Luin tosin eilen jostain, että vihreä tee saattaa estää foolihapon imeytymistä ja satun juomaan vihreää teetä neljäkin kuppia päivässä. Ensimmäinen tämän kuun kepulikeinoistani on siis lopettaa toistaiseksi vihreän teen juonti. Ajattelin samalla myös vähentää kofeiinia ylipäätään. Saa nähdä, miten onnistuu tämmöiseltä piintyneeltä kokiksen litkijältä...

Aion kokeilla myös vehnänalkioöljyä. Meinasin kyllä tulla jo tänään toisiin aatoksiin, kun maistoin sitä. Miksi, oi miksi en tajunnut, että sitä on myös kapseleina? No, tuleepahan harjoiteltua yökkäysrefleksin peittoamista... Vehnänalkioöljyssä saattaa kyllä piillä taikavoimia. En edes aiemmin tajunnut, mutta söin viime vuonna aivan loppuvuodesta Priorin-kuurin... ja Priorin-kapselit ovat suurimmaksi osaksi vehnänalkioöljyä. Heti sen kuurin (ja e-pillereiden syömisen lopettamisen) jälkeen tulin siis raskaaksi. Ehkä kestän sittenkin sen ällöttävän maun...

Ällöttävästä mausta tuli mieleen myös se kuuluisa greippimehu. Siihen en aio edelleenkään koskea - foolihappo on ilmeisesti siinäkin se pääasiallinen vaikuttava aine.

Vähän mulla on tässä taustalla nyt se ajatus, että ongelmallinen kohta olisi se alkion kiinnittyminen. Silloin viimeksi lääkärillä parisen kuukautta sitten se kyllä mittasi kohdun limakalvon paksuudeksi 7 mm, mikä ilmeisesti on normaali silloiseen ovulaation aikaan. Mutta kai siinä voi olla jotain muutakin olennaista kuin se paksuus? Kikka kolmoseksi tälle kuulle valitsinkin sellaisen keinon, jonka pitäisi lisätä kohdun verenkiertoa ja helpottaa siten alkion kiinnittymistä: lasillinen punaviiniä ovulaatiosta eteenpäin tekee illat ainakin mukavammaksi, jos ei muuta. :)

Tämä mun pieni tutkimushan ei mene nyt sitten ollenkaan "ceteris paribus", kun muuttaa monta asiaa samalla kertaa. Jos tästä kierrosta siis tärppää, vauvakuumeilijayhteistö ei ole yhtään sen viisaampi kuin lähtötilanteessakaan. Sori. Ensin vauva, sitten tiede (jos silloinkaan).

3 kommenttia:

 1. ja miehelle myös vitamiinipillerit! jos oikein muistan, niin B-vitamiinin on todettu parantavan miehen hedelmällisyyttä..

  VastaaPoista
 2. Jep, löytyy! Näin talvisaikaan monivitamiinit kuuluvat muutenkin miehen normaaliin rutiiniin.

  VastaaPoista
 3. Moikka!
  Tää kikkapaketti oli hyvä! Olen tässä (jo/vasta?) puolisen vuotta yrittänyt saada siihen testiin sen lupaavan viivan, toistasex ilman tuloksia!
  Foolihaposta olenkin jo aiemmin kuullu... Mut tää vehnänalkio_juttu oli ihan uus... Kiitos vaan muuten Priorin-vihjeestä.
  Mulla oli menkat pari viikkoa myöhässä, taas. Olin aika varma raskautumisestani, mutten haluunut tehdä sitä Predictorin "huomenna alkaa kuukautisesi hölmö"- testiä, kun kuitenkin pelkäsin tulosta. No, tässä sitä ollaan, menkkakivuissa sohvalla.
  Siis, halusin kiittää sus tästä blogista, jonka löysin tänään sattumalta. Oli kiva lukea jotain "elävää elämää", noitten asiantuntijajuttujen sijasta!
  Ja niin; ONNEA VAUVANODOTUKSEEN!!! Olen iloinen puolestasi.
  T. Riikka

  VastaaPoista