maanantai 22. marraskuuta 2010

Pidättelyviikko

Klo 14.23: Käyn vessassa. Klo 14.28: Höyryävän lämmin teekuppi pöydällä (kiltisti rooibosta). Klo 14.35: Eiiih! Mitä mä tein? Join kupin teetä! Ei, ei, ei... VIRHE! Onneksi ei vielä mitenkään katastrofaalinen virhe... mutta sellainen, että saa olla parin tunnin päästä jalat ristissä.

Niin... tai pitääkö sittenkään olla jalat ristissä? Kun One Stepin ovulaatiotestin ohjeessa sanotaan, että näytteen laimentumisen estämiseksi nesteen nauttimista pitäisi vähentää kaksi tuntia ennen testin tekemistä, niin saako silti käydä vessassa sen kahden tunnin aikana? Ohjeessa ei luonnollisestikaan mainita asiasta mitään. Jotenkin itse järkeilisin, että pidättäminen voisi ehkä olla paikallaan... vaikkei se hauskaa kotimatkalla olekaan. :)
 
Mulla iskee hämmennys, kun ylipäätään lukee OneStepin ja ClearBluen (digitaalisen) ovulaatiotestin ohjeita. Kumpikin testi väittää mittaavansa luteinisoivaa hormonia, mutta näemmä ihan eri perustein. One Stepin ohje sanoo, että testaa aina suunnilleen samaan aikaan klo 10-20 välisenä aikana, koska luteinisoiva hormoni ei näy virtsassa kuin tuolloin. ClearBlue taas ei sano mitään tuollaista, vaan suosittaa aamuvirtsasta testaamista kätevyyssyistä. ClearBluehan vaatii, että ennen testin tekoa on oltava neljä tuntia virtsaamatta - OneStepissä ei ole mitään mainintaa. Liiallisesta nesteen nauttimisesta varoittavat kummatkin ohjeet, mutta OneStep antaa sen kahden tunnin aikarajan - ClearBlue ei.

Yhtä kaksijakoisia ohjeita löytyy myös netistä. Toisaalla sanotaan, että luteinisoivaa hormonia erittyy eniten aamuyöllä (ja on paras testata aamulla) ja toisaalla, että näkyy virtsassa vain päivällä (eli paras testata vaikka alkuillasta). Noh, onneksi mulla on käytössä kummankinlaisia testejä ja testaan aamuin illoin. :) Viime kuussahan sain samana päivänä plussan kummastakin testistä eli kumpikin toimii.

Tänään tein vain OneStepin testin - en raaskinut käyttää toista kahdesta jäljellä olevasta ClearBluen tikusta. Tällä viikolla on tulossa uusi paketti, mutta sen tarkasta toimitusajankohdasta ei ole tietoa. Parempi säästellä niitä ClearBlue-tikkuja potentiaalisempiin aamuihin eli torstaille ja perjantaille. Miehellä on työpaikan pikkujoulut perjantaina. Voin melkein vannoa, että ovulaatioplussa osuu sinne...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti