tiistai 11. tammikuuta 2011

Tilauksessa mielenrauhaa (tai paniikkia...)

Google on ollut taas kovilla. Nyt kun liikkuu jo selkeästi vierailla vesillä (rv 8+5), löytyy vaikka mitä, mitä ei aiemmin ole tullut miettineeksi eikä etsineeksi. Yritän edelleen kovasti olla menemättä (kauheasti) asioiden edelle - tiedonhakunikin rajoittuu vain ajankohtaisiin aiheisiin. Paitsi, että sekin vaihtelee aika paljon, mikä on kenenkin raskaudessa ajankohtaista ja mikä ei...

Esimerkiksi mahan kasvaminen. Sitä koskevat nettikeskustelut ovat varsin huvittavaa luettavaa... Siellä käydään kiivasta väittelyä siitä, onko se näillä viikoilla jo vauvamaha vai vain turvotusta (jos sitäkään). Ja jos se on turvotusta, niin onko "selkeästi" kasvanut maha vain vilkasta mielikuvitusta vai oikeasti sellainen pömppö, että joku voisi arvata olevasi raskaana. Mulla villakangastakin irvistävä mahanappi vastaa kysymykseen puolestani. Se ei ole mielikuvitusta. Onneksi untuvatakki oli vain muutaman päivän lepotauolla...

Toinen kärkeviä kommentteja herättävä aihe on sellainen, johon olen tiennyt kantani jo kauan: iso KYLLÄ kotidopplerille! Viis paniikinlietsojista ja lämpösäikyttelijöistä, minä haluan mahdollisuuden mielenrauhaan! Edes tilapäiseen... Vauvan liikkeet tuntee suunnilleen viikolla 20 - se olis meillä aivan maaliskuun lopussa. Maaliskuun. Lopussa. Se on äärettömän pitkä aika olla np-ultran jälkeen paria neuvolakäyntiä lukuunottamatta täysin tietämätön, mitä mahassa tapahtuu. Siispä pistin jo dopplerin tilaukseen suosikkinettikaupastani Amazonista. Sieltä saa nykyään Suomeenkin postituksen ilmaiseksi monille tavaroille.

Ajattelin olla ihan semmoinen perinteinen kärsimätön hätähousu ja kokeilla doppleria heti, kun se saapuu, vaikka suosituksena on viikosta 12 eteenpäin. Raskaustestinkin VOI tehdä ennen kuukautisten poisjääntiä. Sydänääniä VOI kuunnella ennen viikkoa 12. Kunhan tiedostaa, että luvassa voi olla mielenrauhan sijasta turhaa paniikkia, niin antaa mennä vaan. Itse olen ainakin valmis ottamaan riskin. Ja np-ultra on siitä dopplerin oletetusta ensiviikkoisesta saapumisesta vain viikon päässä, että joka tapauksessa tässä on suhteellisen pian taas ammattimaisen sisäisen informaation lähteillä. Ylihuomenna neuvolassa tuskin vielä tartutaan doppleriin. Jokuhan voisi alkaa hätiköidä sydänäänien kuulumattomuudesta ja haluta ultraan - iiks, sehän ei käy!! ;)

Mahan kasvamisesta ja dopplereista tuli vielä mieleen, että ainakin tuon Angelsoundsin dopplereiden mainoskuvat ovat vähän hassuja. Mitä nuo jumppapallomahaiset naiset tekevät niillä enää? Missä ovat kaikki ne mielikuvitusturvotusmahaiset naiset, jotka miettivät kuumeisesti, onko siellä eloa vai ei...? Kummat ovat kotidopplerin kohderyhmää? Vai onko jättimaha vain vakuuttavampi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti