tiistai 3. toukokuuta 2011

Melskaajan koti

Tuossa kun viimeksi kirjoittelin mahamatkailusta, niin tuli mieleen, että onpa taas vierähtänyt viitisen viikkoa siitä, kun otin viimeksi kuvan mahasta. Tässäpä siis kuva tämänpäiväisestä tilanteesta (24+6):


Mahan koon kehitys näyttäisi menevän aika hyvin yksiin vau.fi-sivuston animaation kanssa. Vähän kyllä hirvittää, kun katsoo sitä animaatiota eteenpäin... Tässä käy luultavasti niin, että olen pian semmoinen muodokas 40 sentin halkaisijan tynnyri - yhtä paksu kuin leveä. No, pitää vaan koittaa olla joutumatta ahtaisiin tiloihin. Onneksi tuli jo lentokoneen vessajono ja hotellin pieni suihkukaappi suoritettua. :)

Sisuskaluille ei ole kyllä kivat ajat tiedossa. Tuolla mahassa asustaa aikamoinen potkija... Toistaiseksi potkuissa ei ole vielä tarpeeksi mukiloimisvoimaa, mutta sitten kun on, niin siellä on suora väylä auki kylkiluiden ja pallean suuntaan. Istukka kun on tossa edessä mahan puolella... Ja voi sisuskaluille tulla muutenkin aika ahdasta. Jo pidemmän aikaa oon huomannut, että varsinkin aamupalan jälkeen tulee hetkeksi ahdistava olo. Veden juominen jostain syystä auttaa siihen. Veden juominen auttaa kyllä aika moneen muuhunkin raskausajan vaivaan... Kesää kohti veden tarve varmaan sen kun lisääntyy.

Oon koittanut jo tietoisesti alkaa nukkua pelkästään kyljellään, mutta aina sitä jossain vaiheessa yötä huomaa, että kappas vaan, taas sitä ollaan selällään. Ehkä se selällään nukkuminen jää sitten automaattisesti pois, kun se alkaa tuntua pahalta. Ainakin oletan, että havahdun ennen kuin tulee huono olo... Nyt oon kyllä saanut nukuttua varsin hyvin. Luultavasti se johtuu siitä, että mun polvet on jostain syystä nyt paljon paremmassa kunnossa kuin vaikka pari kuukautta sitten. Ei niillä vieläkään kivuttomasti kyyki, mut ei sentään herää yöllä jomotukseen. Tossa lomalla nukuttiin ihan reippaasti kymmenen tunnin yöunia. Luksusta!

Reilun viikon päästä on neuvolalääkäri. Kiva päästä tarkistamaan, että onhan kohdunsuulla vielä kaikki oikeilla paikoillaan pikku prinssin ahkerista kickboxing-tunneista huolimatta. Se on varmaan ihan hyvä merkki, että en vieläkään tiedä, millaisia supistukset ovat. Joko olen tosi onneton tunnistamaan niitä tai sitten niitä ei ole ollut... Tällä kertaa pääsen ilmeisesti ihan ihkaoikealle gynekologille, kun varsinaisella neuvola("hmmm... katson vastauksen täältä monistenipustani...")lääkärillä on niin paljon jonoa. Kuulostaa hyvältä!

Uuuh... kello on jo puoli kymmenen illalla ja vielä tämä jaksaa melskata täällä mahassa. Se on ihan kivaa ehkä ensimmäisen vartin joka päivä, mutta varsinkin töissä on tosi hankala keskittyä mihinkään, kun yksi takoo joko virtsarakkoa tai mahan reunaa niin, että hytkyy. Onneksi öisin on ollut sentään rauhallista. Melskatkoon siis mieluusti kaikessa rauhassa kaiket päivät, kunhan yöunet säilyvät yhtä hyvinä! :)

4 kommenttia:

  1. Kiitti. :) Niin munki mielestä. Luultavasti siitä tulee vielä aika epäsievä jättimaha...

    VastaaPoista
  2. Mun ystävä sai juuri pojan sektiolla ja mun ystävällä oli aluksi edessä vatsan puolella oleva etinen istukka, sektiossa se sitten löytyi kohdun takaseinästä, oli sitten hieman liikkunut kohdun kasvun myötä :) Että ei sitä tiedä mistä se meidänkin istukka vielä löytyy :)

    VastaaPoista
  3. Jännää! Mä luulen, että mun istukka on kyllä edelleen ihan rakenneultran näyttämillä tietämillä - en edelleenkään tunne mahan päälle vauvan potkuja tosta mahan keskeltä. Jokin puskuri siinä on välissä. :)

    VastaaPoista