perjantai 22. heinäkuuta 2011

Lomakooma

Reilu viikko vielä jäljellä lomakoomaa - sitten mies menee töihin. Kyllähän me tässä ollaan puuhasteltu kaikenlaista. Oltu mökillä ja vanhempien luona ja siellä sun täällä. Mut varsinaiset äitiyslomahenkiset valmistelut ei oo ollu listan ylimmäisenä. Vieläkään ei oo sairaalakassia kokonaan pakattuna eikä kotiintulovaatteita valittuna. Sänkyä ei todellakaan ole pedattuna eikä edes sen paikkaa raivattuna. Hyvä kun ollaan välillä sen verran kotona käyty kääntymässä, että saa pyykit pestyä. Ja sitä pyykkiä tulee paljon, kun hikoaa ihan paikallaan istuessaankin... Voi nihkeyden nihkeys näitä helteitä ja tukalia öitä!

Keskiviikkona (rv 36+0) oli viimeinen kolmesta neuvolalääkärin tutkimuksesta. Samalla toki käytiin ihan ne normaalitkin neuvolamittaukset läpi. Lääkäri oli taas varsin nuori, mutta itseluottamus näytti olevan kuitenkin ihan kohdillaan. Johtuikohan siitä, että oli mies... No, ammattitaidosta oli ainakin vaikea sanoa mitään. Lääkäri tuli siihen tulokseen, että hän haluaa, että meen vielä synnytyssairaalaan arvioitavaksi. Kuulemma lantio tuntui hiukan kireältä. Tuntuu ihan hiukan kummalliselta, että tällä hehtaarilantiolla sisämitta voisi olla liian pieni alatiesynnytykseen, mutta meen toki mieluusti tarkempiin tutkimuksiin. Niitä on luvassa ens keskiviikkona.

Muuten neuvolassa oli luvut ihan samaa rataa kuin aiemminkin. Verenpaine oli edelleen tosi hyvä, hemoglobiinikin sinnitellyt jo jonkun aikaa ilman lisärautaa ihan kivoissa lukemissa, ja pissanäyte on ollut aina puhdas. Painoa taas on tullut edelleen varsin rivakkaan tahtiin lisää, turvotusta riittää ja kohdunpohjankorkeus alkoi nyt lääkärin mittaamana lähestyä yläkäyrää. Ens viikosta alkaen mulla pitäis olla joka viikko se mun virallinen neuvolantäti, joten ehkä sitten pystyisi noista sf-mittaustuloksista saamaan jotain vertailukelpoista kuvaa - kaikilla kun on oma tapansa mitata... No, luultavasti ens viikolla näkee äitiyspoliklinikalla ihan ultrallakin, minkämoinen pötkylä sieltä on tulossa.

Postiluukusta on tipahdellut melkein joka päivä kaikkea kivaa netistä shoppailemaani kestovaippa- yms. tavaraa. Nyt en lomakoomaltani kykene niistä sen enempää raportoimaan, mutta myöhemmin sitten...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti