perjantai 18. maaliskuuta 2011

Vieroitusoireita

En tiedä, onko mulla puolivälin kriisi tai jotain, mutta varsinkin tää viikko on ollut ihan tuskaa. Mun tekee mieli kaikkea kiellettyä. Se taisi alkaa siitä, kun söin koko alkuraskauden kieltäymyksen jälkeen viime viikolla salmiakkia melkein joka päivä. Ne oli vieläpä vanhoja autoja eli ihan parhaita...

Siitä on nyt 101 päivää, kun olen syönyt viimeksi sushia - ehdotonta lempiruokaani. Se kummittelee ihan kaikkialla. Stockan Herkussa täytyy pitää silmät kiinni puolet ajasta, telkkarista pitää vaihtaa heti kanavaa, kun näkee vilauksenkin raakaa lohta ja lounaspaikat on houkutuksen välttämiseksi valittava erittäin huolella. Meidän lähisupermarkettiinkin oli irtotiskiin ilmestynyt sushia. Miksi, oi miksi?

Päätin pari päivää sitten, että nyt saa tämä henkinen kituminen riittää. Aloin googlata sellaisia sushitäytteitä ja -päällisiä, jotka täyttäisivät nykyisen ruokavalioni kriteerit. Luulisin ainakin, että vieroitusoireiden peittoamiseen riittää ihan jo se, että saa sitä sushiriisiä, soijaa ja wasabia. Eihän ne päälliset yleensä oikein miltään suuremmin maistu. :) Tänään luvassa on siis ekaa kertaa omatekoista, merilevätöntä, raakakalatonta sushia. Raportoin kuulumisia keittiöstä kuvien kera myöhemmin.

Sushin kanssa alkoi tehdä mieli myös valkoviiniä - ehkä siksi, että ne kaikkein parhaimmat ravintolasushit on yleensä nauttinut kuivan ja hapokkaan valkoviinin kera. Sushilounailla on ollut seurana lähinnä vain vesi, mutta vesi on nykyään niin supertylsää. Niin kuin kivennäisvesikin. Niin kuin aika moni muukin lähiaikoina litkitty ruokajuoma... Jo yli vuosikymmenen kestänyt light-kokisaddiktionikin on joutunut jäähylle. Katkeraa. :)

Kävin valkoviinihimoissani katsastamassa Alkon alkoholittomat vaihtoehdot. Myyjä ihan suoraan sanoi, että näistä (jopa kahdesta eri pullosta) kumpikaan ei sovi ylipäätään ruuan kanssa yhteen eikä eteenkään sushin. Ovat liian makeita ja valjun makuisia. Ei kuulemma lähelläkään mitään Riesling- tai Gewürztraminer-unelmia. Mistä se tiesikin, että juuri niistä kahdesta haaveilin? :) Teknologia parempiin alkoholittomiin viineihin on myyjän mukaan kyllä olemassa, mutta kysyntä on niin pientä, ettei niitä tehdä. Hmmm... aikamoinen noidankehä: huonoja viinejä --> ei kysyntää --> tuottajilla ei kiinnostusta tehdä parempia alkoholittomia viinejä...

Taidanpa siis tänään nauttia korvikesushin kanssa ihan vaan sitä kivennäisvettä. Plaah. Toivottavasti omista tekeleistä tulee edes kelpo sushia. :)

5 kommenttia:

 1. Kahden viivan kansalainen18. maaliskuuta 2011 klo 11.08

  Testaappa sushin kanssa alkon holitonta skumppaa, niitä on vain yksi hyvä jonka nimi kuulostaa ihan saksalaiselta: Schloss.

  Muista myös holittomat oluet, esim paulaner tai Weichenstephaner vehnäoluet, jotka käy sushin kanssa hyvin!

  =)

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä! Täytyypä käydä kotimatkalla vielä Alkon kautta!

  Alkon myyjäkin suositteli oluita, mutta niitä en tykkää juoda edes alkoholillisina. :)

  VastaaPoista
 3. Kaksi raskautta takana ja kiellettyjen listalla kaikki mun herkut, tosin olen syönyt kaikkea molempien raskauksien aikana paitsi korvasieniä (niitä ei imettäessäkään saa kuulemma syödä mahdollisten myrkkyjämien vuoksi).

  Sushia tein kylmäsavustetusta lohesta, joka oli savustettu itse eli ei vakuumissa. Laitapa sushivinkit jakoon, jos tässä vielä jossain vaiheessa kolmannen lapsen saisi...

  Tätä on ollut kiva seurata, kommentoin ekaa kertaa. Tulen hengailemaan jatkossakin täällä!

  -anne-

  VastaaPoista
 4. Mikset ottaisi puolikasta lasia valkkaria? No harm done.

  VastaaPoista
 5. Ei siitä puolikkaasta lasillisesta vielä ruokajuomaksi ole. :)

  Olen kyllä samaa mieltä, ettei siitä mitään haittaa olisi. Mutta tulisi luultavasti vaan paha mieli, kun ei saisi juoda enempää. Sama juttu kuin salmiakin kanssa. Helpompi siis olla kokonaan ilman alkoholia ja sen tuomaa rentoutusvaikutusta.

  VastaaPoista