perjantai 10. joulukuuta 2010

Ööks

Miten voi minisiemaisuista tulla krapula? Valejoin yhteensä enintään kymmenen millilitraa viiniä koko illan aikana. Muistin juoda paljon vettä. Silti jo illalla kotiin tullessa olo oli aika vapisevainen enkä meinannut saada unta. Sain kuitenkin sitten nukuttua lähemmäs seitsemän tuntia. Eli ei ole mitään syytä, miksi vielä aamullakin hikeä pukkaa otsalle ja olo on muutenkin vähän ööks... paitsi tietysti, jos tämä on SITÄ pahoinvointia... Toivotaan, että tämä on vain tämän päivän poikkeustapaus.

Eiliset salaisen agentin tehtävät taisivat onnistua ihan hyvin. Alkuglögimukin "unohdin" kätevästi sivupöydälle vessareissulla. Ruokapöytä oli ongelmallisempi tapaus, sillä siellä vietettiin aikaa kolmisen tuntia paikallaan istuen. Tein sellaisen taktisen liikkeen, etten ottanut kuin valkoviiniä - teen sitä joskus muutenkin. Tarjoilija kävi ystävällisesti koko ajan täyttämässä laseja, joten en usko, että kukaan huomasi, ettei minulle tarvinnut kaataa millään kierroksella lisää. Ja lämmintä valkoviiniähän ei sitten voi enää juoda eli aika monelle muullekin jäi täysi valkoviinilasi pöydälle eteensä.

Vaikein osuus oli pöydästä noustua. Baaripöydän puolelta ei oikein löytynyt mitään sopivan hämäävää alkoholitonta, joten otin sitten loppujen lopuksi kuohuviinilasin käteen. Siinä vaiheessa onneksi jo suurin osa oli sen verran vauhdikkaassa mielentilassa, ettei kukaan varmaan huomannut, ettei juoma vähentynyt lasista juomalla yhtään. Lopuksi tein taas taktisen vessakäynnin ja lorautin lasista puolet viemäristä alas. Lähtiessä olin siis "juonut" lasista kuitenkin puolet.

Viime tammikuussa tein yksissä polttareissa vähän K:n edellisen tekstin kommentissa ehdottaman tyyppisen vaihdon. Juon yleensä kuivaa omenasiideriä, joten ostin korvikkeeksi Novellen Fruity Omenaa - se oli ihan saman väristä. Juomat olivat kätevästi ulkokuistilla säilytyksessä, joten eipä sitä kukaan huomannut, että kaadoinkin juomaa limsapullosta enkä esimerkiksi Ecusson-pullosta. Ja maistui vieläpä hyvälle - alkoholittomista viineistä en olisi niin varma... ;)

Ensi viikon joululounaalla ei juomanvaihto onnistu - siellä istutaan taas pöydissä. Mut onneksi töissä on nyt sen verran kiirettä, että voi ihan syystä olla juomatta suuremmin keskellä päivää. Toivottavasti ruoka maistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti