sunnuntai 7. elokuuta 2011

Kolmen kärki

Täällä sitä ollaan edelleen yhtenä kappaleena (rv 38+4). Neuvolassakaan ei keskiviikkona tullut mitään uutta vastaan. Vielä ei oo aika tullut pitkäksi nettishoppaillessa ja lainassa olevaa ompelukonetta tuijottaessa, joten mikäs tässä on möllötellessä. :) Mun puolesta vauva sais tulla kyllä jo vaikka huomenna - nyt on petikin pedattu. Mut voihan se hyvin olla, että tässä möllötellään vielä melkein kuukausi lisää...

Kyllä sitä kuitenkin jo miettii, että kohta tää raskausaika on ohi. Sitten ei enää ookaan tätä mahauloketta eikä pientä melskaajaa siellä sisällä. Haikeaa tavallaan - tavallaan ei. Tänään kotimatkalla mökiltä oli ensimmäistä kertaa sellainen olo, että nytkö se synnytys alkaa. Alaselkää ja -vatsaa jomotti yli tunnin aika epämukavasti. Mut nyt kotona vointi on taas ihan normaali, että saattoi olla vaan kasvimaalla kykkimisen syytä. :) Mut siirsin kyllä tietyt tavarat suoraan mökkitavaroista sairaalakassiin - varmuuden vuoksi...

Sen verran hyvin tässä on jo asennoitunut siihen, että minä päivänä vaan voi alkaa tapahtua, että katsoo raskausaikaa jo vähän niin kuin se olisi ohi. Jostain syystä aloin tällä viikolla pyöritellä päässä top3-listoja erilaisista odotusajan asioista. Laitan niistä nyt muutaman tähän - vaikka sitten muistoksi itselleni... :)


Kolme päällimmäistä asiaa, joita ei tule ikävä raskaanaolosta:

Polvien surkea kunto
Ihan sieltä ekoista raskauspäivistä asti polvet ovat olleet aika romut. Kyykkääminen on tuskaa ja en varmaan pääsisi lattialta lainkaan ylös tukea ottamatta. Jooga-dvd::kin jäi hyvin vähäiselle käytölle, kun suurin osa liikkeistä tehtiin lattialla tai polvillaan. Portaita pystyy onneksi vielä kävelemään, mutta kauppakassien kanssa oon kyllä mennyt jo pari kuukautta ihan suosiolla hissillä...

Nihkeys
Jostain maalis-huhtikuusta asti sisäinen lämpömittari on vinksahtanut pahasti plussalle. Normaalisti olen se, joka palelee ensimmäisenä - nyt se, joka palelee viimeisenä... tai ei ollenkaan. Keväällä nihkeyttä oli helppo välttää vähentämällä vaatetta, mutta kesähelteillä keinoja ei juurikaan ole ollut. Kun on ollut nihkeää, niin sitten on ollut. Nihkeyttä seuraavat läheisesti levottomuus, ärtyneisyys, kärsimättömyys ja tuskastuminen. Ei ole kyllä koskaan aiemmin kesällä näin usein toivonut, että tulisipa pilvinen ja viileä päivä. :) Nyt lähiaikoina on säätila ollut ihan mukava - toivottavasti helteet jäivät sinne heinäkuulle.

Jatkuva pyykkääminen / vaatteiden optimointi
Tekee elämän vähän hankalaksi, kun alaosia on vain yhdet kutakin mallia: yhdet farkut, yhdet caprit, yhdet shortsit... ja yläosiakin koko ajan vähenevä määrä. Tuntuu, että jokaisessa paidassa on mahakummun kohdalla rasvatahra - liittyy siihen, että ei oikein enää pääse mitenkään istumaan tarpeeksi lähelle pöytää. Millekään vaatteelle ei voi laskea useampaa käyttökertaa kuin yhden - sitten se pitää taas laittaa tahranpoistoaineen kera pyykkiin. Harjoittelua vauvaelämää varten...?


Kolme hyödyllisintä hankintaa raskausaikana:



Doppler, 25 €, Amazon.co.uk
Pelasti aika monta epäilyksen hetkeä alkuraskaudessa ja teki raskauden konkreettiseksi myös miehelle. Edelleen lohdullista tietää, että kaapista se löytyy, jos mahassa ei yhtäkkiä olisikaan entisenlainen meno.

Imetystyyny, 10 €, Amazon.co.uk
V:n mallinen pötkötyyny. Nytkin parhaillaan selän tukena sängyllä istuessa. Yöllä milloin missäkin kylkinukkumista helpottamassa. Edessä vielä elämä varsinaisessa tarkoituksessaan eli imetystyynynä.

Yli 80 cm pitkät topit ja t-paidat, 10-16 €, Esprit.fi / Ellos
Erityisesti EDC:n Essentials-sarjan paidat. Riittävät edelleen peittämään koko mahan eivätkä lähde ärsyttävästi kiipeämään mahaa ylöspäin. Eivät ole myöskään löystyneet alareunastaan yhtään (toisin kuin muutamat H&M:n topit), joten näille löytynee käyttöä pienempimahaisinakin aikoina.


Kolme ruokalajia, joiden kimppuun aion hyökätä sairaalasta kotiuduttua:

Sushi
Lohinigirejä ja paljon. Vaikka kolmella lounarilla.

Mätileivät
Saaristolaislimppua, salottisipulia, smetanaa ja mätiä. Rakkauden ruokaa, sillä tätä oli alkupalaksi miehen järjestämällä yllätyskosintapiknikillä kolme vuotta sitten...

Maksalaatikko
En nyt varsinaisesti voi sanoa himoinneeni maksalaatikkoa samalla kuolausteholla kuin edellämainittuja ruokalajeja, mutta se on vaan niin kätevä ruoka, kun ei jaksa laittaa mitään. Muuten olenkin kyllästynyt eineksiin aivan totaalisesti jo kouluaikoina, kun arkisin ei ollut kotona muuta tarjolla... Onneksi meillä sentään mies osaa laittaa ruokaa ja omatkin taidot kohenevat vähitellen.


Kolme parasta ajanvietettä etenkin loppuraskaudessa:

Kestovaippoihin perehtyminen
Tähän saisin menemään aikaa vaikka kuinka. Vaippatarjouksia etsiessä vierähtää päivästä tunti jos toinenkin ja lähiaikoina unetkin ovat olleet pelkkää kestovaippaa - tai niiden ompelemisen suunnittelua. Ajattelin uskaltaa tehdä itse pari sisätäyttövaippaa (vaikka oonkin ihan surkea ompelija). Metsolan ihana vihreä Walmet-joustofroteekangas odottaa jo tuossa pöydällä muita materiaalihankintoja...

Greyn anatomia
Aloin seurata kyseistä sarjaa vasta vajaa vuosi sitten, joten mahtavan monta tuotantokautta odotti netissä / dvd-bokseilla katsomista. Vielä on ainakin yksi tuotantokausi säästössä pahan päivän varalle. Nyt voi myös fiilistellä sillä, että pikkusiskoni aloittaa ensi viikolla lääkiksessä opiskelun. Ei siitä kirurgia taida tulla, mut semmoinen yleislääkäri oliskin kätevin. ;)

Päiväunien nukkuminen
Kerrankin saa ihan huoletta mönkiä peiton (tai sen lakanannurkan) alle mihin aikaan päivästä tahansa eikä kukaan ihmettele. Satunnaisista päiväunista huolimatta uni tulee illalla ihan mainiosti (jos ei ole nihkeää).


Kolme söpöintä vauvatavaraostosta (käyttökelpoisuudesta ei ole vielä tietoa...):

Pikku toukka paksulainen -lelu, 13 €, Amazon.co.uk
Sain joskus kouluikäisenä englanninopettaja-tädiltäni lahjaksi minikokoisen version Eric Carlen ihanasta lastenkirjasta Pikku toukka paksulainen. Sitä tuli luettua pienemmille sisaruksilleni. Amazonissa olisi vaikka mitä herkullista Eric Carle -tuotetta, mutta tää lelu oli pakko saada jo ihan ulkonäön puolesta. Söpöyden lisäksi se helisee, rapisee, tööttää ja siinä on vaikka mitä lärpäkkeitä imeskeltäväksi ja pureskeltavaksi. :)

Wallaboo-lämpöpussi, 35 €, Design Kids
Kuin pieni pehmoinen herneenpalko. :) Etukappaleen saa kokonaan vetoketjuista irti, joten takakappaletta voi käyttää turvakaukalon istuinsuojana. Aika kiinteästi se onkin nyt kiinni tossa kaukalossa, kun vyöt piti pujotella uudestaan kaukalon uumenista... Ehkä se on toisella kerralla jo helpompaa? Mut joka tapauksessa pussi näyttää tosi hyvältä!

SwaddleMe-kapaloliina/pussi, 15 €, Amazon.co.uk
Isoa apinakuosia ei ollut kuin lahjapakkausversiossa, jossa tuli sitten mukana myös ohut unipussi ja unirätti. Mut juuri tää kuosi oli söpöydessään saatava! Ja onhan se yllättävän kivaa saada postista itsetilaamiaankin lahjapaketteja. :)


Tähän loppuun sopisi vielä kolme potrettia mahasta, kun sellaisiakin ollaan tässä otettu. Mut taidanpa säästää ne vaikka huomiselle... jos siis vielä möllötän täällä kotona huomenna. :)

2 kommenttia:

  1. Kiva merkintä. Toivottavasti olisi ostosvinkeistä vielä joskus itsellekin hyötyä. :)
    Tsemppiä viimeisiin päiviin!

    VastaaPoista
  2. Hyvä postaus, wootwoot!Mikä röyhkeys mainita mäti, sipulisilppu ja smetana ja sushit samassa postauksessa!Samoja makuelämyksiä odotellessa (kera viileän valkoviinin,puuh).

    Laita ihmeessä sitten myös käyttökokemuksia tuosta swaddleme-kapaloliinasta ja muistakin, kun laitteet kokeiltavaksi päätyvät.Itse odotan jouluvauvaa ja hankinnat ovat vielä vasta selailuvaiheessa, joten kokemuksia mielelläni luen. Ja lempeää loppuodotusta!

    Sihvu

    VastaaPoista